latinica  ћирилица
17/09/2023 |  08:24 ⇒ 09:21 | Autor: sputniknews.com

Đoković: Želio sam da igram dubl, ne volim da gubim

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, nije uspio da sa Nikolom Ćaćićem Srbiji donese bod u dublu protiv Češke u grupnoj fazi Dejvis kupa, a poslije poraza jasno je istakao da ne voli da gubi.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/Kai Foesterling) -
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/Kai Foesterling)

Srpski teniser poraženi su od Češke sa 3:0 u grupnoj fazi Dejvis kupa, ali su se prethodno već plasirali u četvrtfinale pobjedama nad Španijom i Јužnom Korejom.

Iako je cilj ostvaren, Novak Đoković nije najzadovoljniji jer u dublu sa Nikolom Ćaćićem nije donio makar bod protiv Češke.

- Mislili smo kao tim, kvalifikovali smo se za Malagu, mislili smo da nema potrebe da igram singl. Želio sam da igram dubl, to je najbolja vježba za Malagu. Јa nikad ne igram dubl. Htjeli smo da pobijedimo, ne volim da gubim. Svejedno da li dubl ili singl. Moja osjećanja nisu sjajna trenutno. Drago mi je da smo se borili do kraja - rekao je Đoković.

Srpski as bio je zahvalan zbog navijača koji su ostali da bodre srpski tim.

- Nikad nismo očekivali da će biti toliko navijača na dublu. Hvala navijačima koji su ostali do kraja. Učinili su da se osjećamo kao kod kuće. Nadamo se da će nas podržati, tamo neće biti španskog tima - dodao je Novak.

Prvi reket svijeta Srbiji je donio važan bod protiv Alehandra Davidoviča Fokine u duelu sa Španijom. Osjećaj je bio sjajan što Novak ponovo pobjeđuje u dresu Srbije.

- Generalno, iskustvo je bilo sjajno. Primarni cilj je bio da pomognem timu. Donio sam poen koji je bio dovoljan za Malagu. Nisam bio ovdje godinama, nisam znao kako će me prihvatiti narod u Valensiji. Poznavanje španskog je možda pomoglo. Za gostoprimstvo 10/10 - zaključio je Đoković.

Viktor Troicki, selektor srpskog tima, posebno se zahvalio Novaku koji je došao u Valensiju odmah poslije osvajanja Јu-Es Opena.

- Zahvalio bih mu se ponovo što je ovde. Poslije naporne sezone, brutalnog Јu-Es opena je našao snage i volje da dođe ovdje i bude uz tim. Ima 36 godina, a i dalje ima volju. Timski je igrač i otkako je počeo da igra Dejvis kup za njega je to specijalno. Čestitao bih timu na kvalifikovanju, nadam se da ovo može biti naša godina - rekao je Troicki.

Srbija će u novembru igrati završni turnir Dejvis kupa u Malagi.