latinica  ћирилица
17/09/2023 |  08:40 ⇒ 11:09 | Autor: RTRS

Madžar: 16. Krajiška brigada iscrtala granice Republike Srpske (VIDEO)

Na svim ratištima 16. Krajiška motorizovana brigada iscrtala je granice Republike Srpske u kojoj mi danas živimo, izjavio je predsjednik Udruženja boraca 16. Krajiške motorizovane brigade Nedeljko Madžar, gostujući u Јutarnjem programu naše televizije.
Nedeljko Madžar - Foto: RTRS
Nedeljko MadžarFoto: RTRS

Uoči obilježavanja 32 godine od početka ratnog puta 16. Krajiške motorizovane brigade Vojske Srpske u Mašićima kod Gradiške Madžar je podsjetio da je 437 pripadnika te brigade dalo svoj život za Republiku Srpsku.

- Već 32 godine se sastajemo i obilježavamo taj dan i jedni drugima govorimo da u okviru kulture sjećanja nikada ne zaboravimo svoje saborce. Mi smo kao jedinica učestvovali na više od dvadesetak ratišta - rekao je Madžar. 

Madžar je istakao da su borci Vojske Srpske stvorili svoje čedo Republiku Srpsku, a onda je, navodi, to čedo od te vojske preuzelo čitav niz dužnosti i obaveza.

- Ako je nešto vrijedno iznad svega, onda su to sloboda i mir. Otuda je i zadatak prema Srpskoj i institucijama veoma velik. Nadam se da će ovaj put biti dovoljno mudrosti i snage da se na mudar način rješavaju problemi kako bi i Srpska i demobilisani borci i dalje živjeli zadovoljno - poručio je Madžar.