latinica  ћирилица
17/09/2023 |  09:03 ⇒ 09:04 | Autor: RTRS

Protić: Podizanje ratne zastave BiH na Vlašiću - najnovija provokacija

Nakon što je na Vlašiću podignuta ratna zastava BiH u sklopu manifestacije "Dani pobjede, dani ponosa", član predsjedništva Socijalističke partije Srpske Slobodan Protić izjavio je da podizanje takve zastave, pod kojom su izvršeni mnogobrojni zločini, predstavlja najnoviju provokaciju i uvredu za srpski narod.
Slobodan Protić - Foto: RTRS
Slobodan ProtićFoto: RTRS

- Nažalost, ni nakon skoro 30 godina od završetka ratnih sukoba strasti u BiH ne miruju, te se ponovo održavaju neprimjerene manifestacija kao ova na Vlašiću, čiji je cilj zastrašivanje srpskog naroda. Paradoksalno stanje Bošnjaka oslikano je u privrženosti zastavi na kojoj se nalazi grb Kotromanića, srpske vladarske porodice iz srednjeg vijeka, koja je vladala ovim krajevima - izjavio je Protić.

Kenan Dautović, načelnik opštine Travnik, izjavio je danas prilikom podizanja pomenute zastave da će svi Bošnjaci beskompromisno braniti BiH ukoliko bude potrebe za tim.

- Umjesto da se svi zajedno posvetimo jačanju privrede i rastu blagostanja i životnog standarda naših građana, mi nažalost svjedočimo kontinuiranim provokacijama usmjerenim protiv Republike Srpske i srpskog naroda. Niko iz FBiH ne treba da se čudi što mi energično branimo prava i nadležnosti Srpske, jer nam je potpuno jasno šta bi se sa Srpskom desilo kada bi se pitalo isključivo Sarajevo - jasno je poručio Protić.