latinica  ћирилица
17/09/2023 |  10:16 ⇒ 20:03 | Autor: RTRS

Košarac: Neistiniti i špekulativni navodi Heleza (VIDEO)

Kao zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara i član Izvršnog obavještajnog odbora naredne sedmice ću zatražiti sastanak sa rukovodstvom Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, s obzirom na neistinite i špekulativne navode ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza, napisao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.
Staša Košarac - Foto: Ustupljena fotografija
Staša KošaracFoto: Ustupljena fotografija

- Helez kaže da ima obavještajne podatke o tome da predsjednik Republike Srpke Milorad Dodik planira bijeg?! Notorna laž... Da nije žalosno, ne bi bilo čak ni smiješno - poručio je Košarac.

Košarac pita na kakve podatke se Helez poziva?

- Јesu li to podaci nekih paraobavještajnih institucija u FBiH ili nekih parastruktura u Oružanim snagama BiH? Istiniti podaci nisu, u svakom slučaju - naglasio je Košarac.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

Košarac pita "kako je uopšte moguće da se bilo ko, a kamoli ministar odbrane, u javnosti poziva na kvaziobavještajne podatke"?

- Naravno, u BiH je to moguće ako vam je, kao što Helezu jeste, cilj diskreditacija institucija Republike Srpske i stavljanje mete na čelo njenom predsjedniku. Matrica je uvijek ista - Helez i razni "helezi" u javnost plasiraju nebulozne tvrdnje pod plaštom bezbjednosnih informacija. Cilj im je da na platformi dezinformacija i neistina napadaju institucije Srpske i njenog predsjednika. Zašto zagađuju javni prostor lažima, pričama o kvaziobavještajnim podacima i teorijama zavjere? Gospodo, ne prolazi vam ta filozofija da ako se činjenice ne slažu sa vašim mišljenjem (čitaj kvaziobavještajnim podacima), tim gore po činjenice! Mi ćemo se uvijek boriti istinom! - rekao je Košarac.