latinica  ћирилица
17/09/2023 |  10:58 ⇒ 17:32 | Autor: RTRS

Cicović za Radio Srpske: Gradimo i afirmišemo zajedničku istoriju i tradiciju Srpske i Srbije

Tradicionalna 11. manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" trajaće od 20. do 26. septembra i biće održana u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Kraljevu Zrenjaninu, Kruševcu, Subotici, Somboru,Čačku, Bajinoj Bašti i Nišu.
Mlađen Cicović -
Mlađen Cicović

- Za 11. manifestaciju "Dani Srpske u Srbiji" pripremili smo nastupe u 11 gradova Srbije. Predstavićemo 15 programa s više od 160 učesnika. Programski sadržaji su iz svih krajeva Srpske i plan je da ih predstavimo u svim krajevima Srbije. Želimo da na najbolji način prezentujemo Republiku Srpsku u Srbiji. Uvezali smo i delegacije opština i gradova, privrednike i turističke radnike - izjavio je šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović za Radio Republike Srpske.

Svečano otvaranje je 20. septembra u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Cicović je istakao da će manifestaciju "Dani Srpske u Srbiji" svečano otvoriti predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, uz blagoslov patrijarha Porfirija.

- Gradimo i afirmišemo zajedničku istoriju i tradiciju Republike Srpske i Srbije. Od programskih sadržaja posebno bismo izdvojili izložbu "Koncentracioni logor Јasenovac 1941." koju ćemo otvoriti 22.septembra u Kruševcu - naglašava Cicović.

Predviđeni su i susreti studenata umjetnosti iz Banjaluke i Beograda, prezentacija završnih radova studenata Akademije umjetnosti iz Banjaluke, kao i nastup pozorišta iz Gradiške u Novom Sadu.