latinica  ћирилица
17/09/2023 |  11:54 ⇒ 17:31 | Autor: Agencije

Zaplijenjeno pola tone skanka na granici Crne Gore i Albanije (FOTO)

Uprava policije Crne Gore saopštila je da je danas zaplijenjeno pola tone droge skank na graničnom prelazu sa Albanijom - Božaj.
Policija - Foto: SRNA
PolicijaFoto: SRNA

U saopštenju se navodi da su pripadnici Uprave policije pronašli više od 180 pakovanja skanka. Droga je otkrivena prilikom pretresa teretnog motornog vozila albanske registracije.

Vozač i suvozač albanskog kamiona danas bi trebalo da budu sprovedeni na saslušanje u Više državno tužilaštvo u Podgorici.

Iz Uprave prihoda i carina navode da je marihuana koju su njihov službenici pronašli u kamionu albanskih registarskih tablica, bila smještena u tovarnom dijelu kamiona i obazbijeđena carinskom plombom strane administracije.

- Pregledom kamiona ustanovljeno je da se među drvenim paletama koje je prevozio, nalazi 185 pakovanja biljne materije zelene boje, za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Nakon okončanja pregleda kamiona roba je predata na dalje postupanje Upravi policije, sa kojom Uprava prihoda i carina ostvaruje dobru saradnju i sinhronizovano djelovanje u cilju uspješnog sprovođenja zajedničkih aktivnosti - zaključuje se u saopštenju.

Pripadnici Uprave policije su, po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, lišili slobode O.I. (60) i O.K. (24), državljane Albanije, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Premijer Crne Gore Dritan Abazović rekao je da su koordinisane akcije koje u kontinuitetu sprovode Uprava prihoda i carina i Uprava policije dali vidljive rezultate na koje treba biti ponosan.