latinica  ћирилица
17/09/2023 |  13:23 | Autor: SRNA

Vujičić: Podizanje ratne zastave na Vlašiću - loša poruka Srbima

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić izjavio je da podizanje ratne zastave takozvane Armije BiH na Vlašiću šalje lošu poruku Srbima, jer su se pod tom zastavom Bošnjaci borili protiv Srba i Republike Srpske.
Miroslav Vujičić - Foto: SRNA
Miroslav VujičićFoto: SRNA

- Namjera im je da stvore BiH pod istom tom zastavom, bez Srba i Hrvata, ali to se ne može i neće desiti, jer u ovoj zemlji žive tri konstitutivna naroda i moraju se poštovati i Srbi, i Hrvati i Bošnjaci - istakao je Vujičić, prenosi Srna.

Prema njegovim riječima, zemlja može opstati isključivo ako jedni druge poštuju i uvažavaju, a ne da nekim ratnim zastavama pokušavaju uplašiti Srbe ili Hrvate, što se neće dogoditi.

- Nismo se uplašili ni 1992. godine pa nećemo ni sada, u ovom vremenu. Potrebno nam je potpuno uvažavanje različitih, ako želimo da opstane BiH - poručio je Vujičić.

Prilikom podizanja ratne zastave takozvane Armije BiH na Vlašiću u okviru manifestacije "Dani pobjede, dani ponosa", načelnik opštine Travnik Kenan Dautović izjavio je da će "svi Bošnjaci beskompromisno braniti BiH ukoliko bude potrebe za tim".