latinica  ћирилица
17/09/2023 |  15:11 ⇒ 15:11 | Autor: RTRS

Miličević: Nakon poraza uvijek je mnogo nezadovoljnih

Srpska demokratska stranka je snažan faktor okupljanja svih opozicionih partija u Republici Srpskoj, što nije lako nakon proteklih opštih izbora na kojima smo poraženi. Nakon poraza uvijek je mnogo nezadovoljnih, naveo je danas predsjednik SDS-a Milan Miličević.
Milan Miličević - Foto: Ustupljena fotografija
Milan MiličevićFoto: Ustupljena fotografija

Miličević je izrazio uvjerenje da će, bez obzira na međusobne različitosti, opozicione stranke zajedno biti na zadatku promjene vlasti.

- Mislim da smo na dobrom putu, bez obzira na različitosti u razmišljanima i načinima vođenja političke borbe. Imamo isti cilj, a to je promjena loše vlasti u Republici Srpskoj. Nadam se da će i ostale opozicione partije, ali i svi ostali koji slično razmišljaju biti zajedno sa SDS-om kao najvećom opozicionom partijom, na zadatku promjene vlasti, ali će naravno biti potrebno mnogo više od toga da bi smo pobijedili - naglasio je on.

Miličević je rekao da su svakodnevno u razgovoru i komunikacijama za zajednički nastup na lokalnim izborima i pravljenje plana u vezi toga.

- Tamo gdje procijenimo da je neko iz opozicije ili pojedinačno najjači i najsnažniji taj će biti kandidat. Naravno da je tu SDS, obzirom na svoj kapacitet vlasti u 15 lokalnih zajednica, najsnažnija politička snaga i da će u većini lokalnih zajednica imati svoje kandidate - istakao je Miličević.