latinica  ћирилица
17/09/2023 |  17:20 ⇒ 17:31 | Autor: SRNA

Cvijanović: Srpska svoja na svome - imovina je naša

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović poručila je danas u Banjaluci da su manifestacije na kojima se okuplja narod prilika više da se poruči da je Republika Srpska svoja na svome i da ima imovinu.
Željka Cvijanović (foto: ZIPAPHOTO / Borislav Zdrinja) -
Željka Cvijanović (foto: ZIPAPHOTO / Borislav Zdrinja)

- Naši ljudi su ovdje okupljeni da pokažu da je ovo Republika Srpska, da se mi radujemo, družimo, da znamo da to treba da radimo, ali isto tako da znamo da je Republika Srpska svoja na svome, i imovina je naša - rekla je Cvijanović koja je zajedno sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom prisustvovala manifestaciji Kotlićijada i Krajiška Guča u banjalučkom naselju Česma.

Cvijanović je istakla da je ovo je lijepo druženje naroda.

- Nakon što smo obilježili Dan srpskog jedinstva, zastave i slobode, odlučili smo da se družimo i na ovaj način i da tokom cijelog mjeseca na različitim mjestima organizujemo različita druženja - rekla je ona.

Srpski čalan Predsjedništva je ocijenila da je i Banjaluka na više načina pokazala da može biti dio raznih manifestacija i navela da postoji namjera da i od prostora na kojem se održava Krajiška Guča bude napravljeno mjesto za razne kulturne događaje, sa scenom.

- Namjera nam je da uradimo sve ono što je neophodno da bi grad mogao da još energičnije živi - rekla je ona.

Kotlićijada i Krajiška Guča okupila je danas 240 ekipa koje se takmiče u pravljenju kotlića, a jedan od pokrovitelja manifestacije je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.