latinica  ћирилица
17/09/2023 |  17:40 ⇒ 18:04 | Autor: RTRS

Borenović: Dodik i Cvijanovićeva sebe da preispitaju kako je Šmit dobio diplomatsku legitimaciju

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je danas da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović samo sebe mogu preispitati zašto i kako je Kristijan Šmit dobio diplomatsku legitimaciju, jer su, kako kaže, oni i u to vrijeme vršili vlast na nivou BiH.
Branislav Borenović - Foto: RTRS
Branislav BorenovićFoto: RTRS

- U vrijeme dolaska Kristijana Šmita, Dodik i SNSD su vršili vlast u BiH i izabrali sve ključne ljude, a njihov kadar je bio predsjedavajući Savjeta ministara. U to vrijeme Dodik je bio član Predsjedništva, čija je nadležnost vanjska politika. Oni su i tada imali sve poluge vlasti i sada kao ispituju otkud Šmitu legitimacija. Kakva smijurija! Oni su mu dali legitimaciju i legalizaciju i neka prestanu mlatarati izlizanim izgovorima i obmanama - rekao je Borenović.

On je rekao da je igrarija sa Šmitom više nego providna i da je, kako kaže, Dodikov drugar Šmit pokriće za pravljenje tenzija.

- Prevara, korupcija, nepotizam, otimačina i nepravda je jedini model ponašanja kojim se ovaj nenarodni aktuelni režim održava na vlasti i zato smo na samom ekonomskom, demografskom i moralnom dnu u ovom dijelu planete - rekao je Borenović.