latinica  ћирилица
17/09/2023 |  21:27 ⇒ 21:37 | Autor: RTS

Vučić: Pred nama je period u kome moramo da budemo jedinstveni po ključnim pitanjima

Dovoljno dobro znamo da nismo veliki, ali da istovremeno nećemo dozvoliti nikome da nas unižava i nećemo dozvoliti nestanak našeg naroda, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
Aleksandar Vučić - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Aleksandar VučićFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Pred nama je novi period u kojem moramo da budemo još snažniji, čvršći, jedinstveni po ključnim pitanjima  istakao je Vučić.

Vučić je rekao da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji je obilježen u petak, govori o nečemu što je sveto za jednu naciju, o srpskoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti i obavezuje nas šta ćemo ostaviti našim potomcima.

- Ponosan sam na taj praznik i poruke koje smo poslali - istakao je Vučić za TV Pink.

To, napominje, nisu bile poruke mržnje, već poruke čvrstine i odlučnosti da opstanemo na svojim ognjištima i poruke da dovoljno dobro znamo da nismo veliki, ali da istovremeno nećemo dozvoliti nikome da nas unižava i da nećemo dozvoliti nestanak našeg naroda.

- Pred nama je novi period u kome moramo da budemo još snažniji, čvršći, jedinstveni po ključnim pitanjima. To ne znači jednoumlje. U Srbiji jedino imate blokiranje auto-puteva - rekao je Vučić.

On je nagasio da je "strašno važno" da dobro pogledamo u budućnost i da ne gledamo šta će biti za tri ili pet godina, već za 20 godina.

- Sve zavisi od volje naroda i odgovornosti rukovodstva - napominje Vučić.