latinica  ћирилица
18/09/2023 |  07:19 ⇒ 08:03 | Autor: RTRS

Šta je to agilni menadžment i zašto je važan u 21. vijeku? (VIDEO)

Agilna metodologija, odnosno Agilni menadžment postao je popularan posljednjih nekoliko godina zbog svoje prilagodljivosti različitim problemima i industrijama.
Drago Gverić - Foto: RTRS
Drago GverićFoto: RTRS

Inovacioni centar Banjaluka poziva sve zainteresovane mlade preduzetnike između 18-35 godina, a koji upravljaju preduzećima koja nisu na tržištu duže od pet godina da se prijave za učešće na trodnevnoj obuci "Agilni menadžment za start-up kompanije i mlade preduzetnike" u okviru projekta "Znanjem do viših poslovnih ciljeva".

Obuka je namijenjena pružanju podrške mladim preduzetnicima i preduzetnicama u smislu njihovog osposobljavanja za upravljanje iznenadnim, neočekivanim i složenim situacijama koje se dešavaju bez volje ili čak svijesti preduzetnika kao što su globalna finansijska kriza, iznenadna promjena trenda zasnovana na prodoru tehnologije ili više sile.

Cilj obuke je razumijevanje uzroka, kreiranje plana, identifikacija potencijalnog puta razvoja i prebacivanje problema u priliku.

Na kraju obuke, svaki preduzetnik/preduzetnica će biti osposobljen za izradu kratkoročnog akcionog plana, koji će im pomoći da prevaziđu iznenadne izazove i pretvore ih u srednjoročne prilike za dalji razvoj njihovog preduzetničkog poduhvata.