latinica  ћирилица
18/09/2023 |  08:14 ⇒ 10:33 | Autor: RTRS

Cicović: Na najbolji način ćemo predstaviti Srpsku u Srbiji (VIDEO)

Tradicionalna 11. manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" trajaće od 20. do 26. septembra i biće održana u 11 gradova u Srbiji.
Mlađen Cicović - Foto: RTRS
Mlađen CicovićFoto: RTRS

- Predstavićemo 15 programa s više od 160 učesnika i pokušati na najbolji način da predstavimo Republiku Srpsku, izjavio je šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Istakao je da će manifestaciju "Dani Srpske u Srbiji" svečano otvoriti predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

- Ovo 11. po redu izdanje "Dana Srpske" biće svečano otvoreno u srijedu, 20. septembra, u Narodnom pozorištu u Beogradu, a zatvoreno 26. septembra u Narodnom pozorištu u Nišu - rekao je Cicović.

Naglasio je da će u umjetničkom programu će kroz istoriju, poeziju i prije svega narodnu muziku i igru biti pokazan značaj i ljepota srpskog narodnog identiteta.

- Nastupiće Ansambl "Venac" iz Gračanice, Nacionalni ansambl "Kolo", Plesni studio "Una saga serbika", hor Dečijeg kulturnog centra, te "Beogradski sindikat". Uz sve kulturne i umjetničke programe, biti organizovani i susreti delegacija opština i gradova iz Republike Srpske sa opštinama i gradovima u Srbiji na kojima će biti riječi o svim oblicima saradnje - rekao je on.

Istakao je da će između ostalih i banjalučka Etno-grupa "Trag", predvođena Valentinom Milekić Kovačić, imati koncerte u tri grada Vojvodine - Zrenjaninu 22. septembra, Subotici 23. i Somboru 24. septembra.

- Banjalučka muzička grupa "One tri" imaće koncert u Čačku 25. septembra u tamošnjem Kulturnom centru, a niškoj publici će podariti i svoj muzičko-dramski program u okviru svečanog zatvaranja manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" - rekao je Cicović.