latinica  ћирилица
18/09/2023 |  10:16 ⇒ 13:59 | Autor: RTRS

Tadić: Šmit još jednom izvršio napad na Dejton

Kristijan Šmit je dolaskom u Banjaluku još jednom izvršio napad na Dejtonski mirovni sporazum, ocijenio je pravnik Ognjen Tadić.
Ognjen Tadić - Foto: RTRS
Ognjen TadićFoto: RTRS

- Kao građanin, začuđen sam da se doveo u tu poziciju da kao ilegalac dolazi u Banjaluku iako kao turista može doći kada god hoće - rekao je Tadić komentaršući Šmitov sastanak sa biskupom Franjom Komaricom u Banjaluci.

Tadić je upitao kako drugačije objasniti da je prijepodnevna tajna posjeta Šmita objavljena na društvenoj mreži Iks tek nakon što se vratio u Federaciju BiH, oko 18 časova, na šta je ostao zbunjen i biskup Komarica.

- Kao vjernik, mogu da poručim biskupu Komarici da mi hrišćani možemo vjerovati da je Isus Hrist Sin Božiji bezgrešno začet, ali bez odluke Savjeta bezbjednosti UN ne možemo vjerovati da je Kristijan Šmit visoki predstavnik - zaključio je Tadić.

Kako nezvanično saznajemo, Šmit je tokom jučerašnjeg boravka u Republici Srpskoj nekoliko puta mijenjao vozila. U Srpskoj je boravio bez vozila pratnje, čime je potvrdio da nije nikakav diplomata niti zvaničnik, već obični njemački turista.