latinica  ћирилица
18/09/2023 |  10:46 | Autor: TANЈUG

Tri miliona putnika na letovima Er Srbije od početka godine

Er Srbija je prvi put u svojoj istoriji u redovnom i čarter saobraćaju prevezla više od tri miliona putnika u toku jedne godine.
Er Srbija (Foto: TANJUG/ AIR SERBIA/ ANA SPREMO) -
Er Srbija (Foto: TANJUG/ AIR SERBIA/ ANA SPREMO)

To je najbolji rezultat od 2013. godine, od kada srpska nacionalna avio-kompanija posluje pod imenom Er Srbija.

Na taj način, već u septembru je za sedam odsto nadmašen najbolji godišnji rezultat u broju prevezenih putnika zabilježen u do sada rekordnoj pretpandemijskoj 2019. godini, saopštila je Er Srbija.

- Za nešto više od mjesec dana, 26. oktobra 2023. godine, obilježićemo 10 godina poslovanja pod imenom Er Srbija. Rezultati koje danas ostvarujemo potvrda su da je strategija koja je osmišljena 2013. godine bila pobjednička. Pandemija nas je nakratko usporila, ali ne i skrenula sa puta razvoja. Godina u kojoj proslavljamo deceniju poslovanja ujedno je i najuspješnija od kada poslujemo kao Er Srbija. Već polovinom septembra prevezli smo tri miliona putnika. Prateći pozitivan trend rasta, sada sa sigurnošću možemo da kažemo da će broj prevezenih putnika do kraja 2023. godine biti značajno veći od ranije najavljenih 3,5 miliona - rekao je generalni direktor Er Srbije Јirži Marek.

Er Srbija ljeti do više od 80 destinacija širom svijeta, a pored matičnog aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu, putnici imaju priliku da do željenih gradova stignu i sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki", kao i međunarodnog aerodroma "Morava" kod Kraljeva, navedeno je u saopštenju.