latinica  ћирилица
18/09/2023 |  10:49 ⇒ 13:04 | Autor: TANЈUG

Vučić od 18. do 22. septembra na zasjedanju Generalne skupštine UN

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće u Sjedinjenim Američkim Državama od 18. do 22. septembra, gdje će učestvovati na 78. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.
Savjet bezbjednosti UN (Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE) -
Savjet bezbjednosti UN (Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE)

Tokom boravka u Njujorku, Vučić sastaće se sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom, predsjednikom Švajcarske Konfederacije Alanom Berseom, predsjednikom Republike Koreje Јun Sok-jolom, predsjednikom Republike Surinam Čandrikapersadom Santohijem, potpredsjednikom Evropske komisije Marošem Ševčovičem, kao i mnogobrojnim zvaničnicima zemalja učesnica na zasjedanju Generalne skupštine.

Vučić će prisustvovati i prijemu koji za učesnike Generalne skupštine priređuje kancelar Savezne Republike Njemačke Olaf Šolc.

Programom učešća Vučića planiran je i odvojen susret sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom, kao i neformalni ručak za lidere Zapadnog Balkana na poziv visokog predstavnika Evropske unije za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednika Evropske komisije Žozepa Borelja.

Predsjednik Srbije će se obratiti učesnicima 78. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u četvrtak, 21. septembra, saopštila je Služba za saradsnju s medijima predsjednika Republike.