latinica  ћирилица
18/09/2023 |  11:26 ⇒ 11:38 | Autor: SRNA

Ćorić: "Invest forum" prilika za razmjenu mišljenja i da strani ulagači kažu šta očekuju

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić izjavio je da je predstojeći Prvi "Invest forum" u Banjaluci, u organizaciji Vlade Srpske i Investiciono-razvojne banke, prilika da brojni strani investitori i domaći privrednici razmijene mišljenja, te da potencijalni strani ulagači kažu šta zapravo očekuju od Srpske.
Invest forum - Foto: Ustupljena fotografija
Invest forumFoto: Ustupljena fotografija

Ćorić je naveo da je to prilika da se govori o ponudi za investiranje, uređenosti infrastrukture i industrijskih zona, lokacija, oblasti u kojima se želi investirati.

- To je prilika da Republika Srpska i njene institucije kažu šta to mi u narednom periodu nudimo u smislu uslova poslovanja u Republici i lokalnim zajednicama, poreske politike, kao i ponude kadrova koji se školuju na našim fakultetima i u srednjim školama - izjavio je Ćorić.

Na navedenom forumu, koji će biti održan sutra u Banjaluci i na kojem će učestvovati više od 300 privrednika iz svijeta, u plenarnom dijelu učestvovaće, kako je rekao, predstavnici Privredne komore, te održati sastanke sa pojedinim stranim ulagačima.

Ćorić je naveo da će na današnjem sastanku premijera Srpske Radovana Viškovića sa predstavnicima Unije poslodavaca, Privredne komore i Saveza sindikata saslušati sve strane, sa akcentom na to kako bi se eventualna rješenja po pitanju opšteg i posebnih kolektivnih ugovora mogla reflektovati na ovdašnju privredu i njene grane.

- Sve to mora ići u pravcu da privreda Srpske nastavi da ima uzlazni trend, te da se ne uguši nekakvim rješenjima koja nisu dalekovidna - rekao je Ćorić.