latinica  ћирилица
18/09/2023 |  11:48 ⇒ 16:51 | Autor: RTRS

Početkom narednog mjeseca u Srpskoj proizvodi po sniženim cijenama

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je danas da je planirano da proizvodi po sniženim cijenama građanima budu dostupni već početkom narednog mjeseca.
Potrošačka korpa - Foto: RTRS
Potrošačka korpaFoto: RTRS

Šulić je na sastanku sa predstavnicima udruženja za zaštitu potrošača naveo da će građanima proizvodi biti dostupni uz značajno nižu maržu, čak i od nula odsto, koje će se odreći svi učesnici u lancu snabdijevanja od proizvođača, preko distributera do krajnjih trgovaca, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma.

On je informisao predstavnike udruženja o zaključcima sastanka koji je krajem protekle nedjelje održan sa predstavnicima trgovaca, distributera i domaćih proizvođača na kojem je dogovoreno da se u narednim danima definiše lista proizvoda koji će građanima Republike Srpske biti dostupni po značajno nižim cijenama.

On je pozvao predstavnike udruženja za zaštitu potrošača da budu aktivan partner u sprovođenju kampanje "Društveno odgovorni" i da na terenu prate realizaciju aktivnosti i uključenost privrednih subjekata, te informišu Ministarstvo u slučaju uočenih nepravilnosti.

Predstavnici udruženja za zaštitu potrošača pozdravili su proširivanje obuhvata kampanje "Društveno odgovorni" na domaće proizvođače i dobavljače, ističući spremnost da uzmu aktivno učešće u praćenju i analizi realizacije i efekata ove kampanje.

Sastanku je prisustvovala pomoćnik ministra za resor trgovine Dušanka Tegeltija.