latinica  ћирилица
18/09/2023 |  13:44 ⇒ 13:56 | Autor: SRNA

Rogatica: Uručeno 140 novčanih nagrada

Na 57. Regionalnoj poljoprivrednoj izložbi i sajmu stoke u Rogatici uručeno je 140 novčanih nagrada, od kojih 82 za rasna grla, kao i 16 robnih nagrada, rečeno je u ovoj opštini.
Namirnice - Foto: RTRS
NamirniceFoto: RTRS

Svjetlana Ćebić iz Rogatice dobila je juče prvu nagradu za junice koje imaju više od 12 mjeseci, a Nedeljko Nikolić iz Rogatice za steone junice rase simentalac.

Drago Karišik iz Rogatice osvojio je prvu nagradu za krave rase simentalac.

Rogatički uzgajivači ovaca, Slavko Purković i Dragoljub Žižović podijelili su prvu nagradu za ovce-dvizice, a Milad Bojović i Vučko Nikolić za ovce rase oplemenjena plamenka.

Milenku Đeriću iz Rogatice uručena je prva nagrada za kobilu i prva za pastuva arapske rase.

Uzgajivač koza iz Tvrdimića u opštini Istočno Novo Sarajevo Spasoje Čamur dobio je dvije prve nagrade - za priplodne koze i jariće, rase alpina.

Među 22 izlagača skorup-kajmaka iz vlastite proizvodnje u kategoriji "zreli" dvije nagrade klase ekstra dodijeljenje su Vladanki Vitomir sa Han Pijeska i njenoj sugrađanki Veli Rubež, tri prve nagrade u ovoj kategoriji dobile su Nada Maksimović i Anica Mirović sa Han Pijeska i Dušanka Borovčanin sa Sokoca.

Za "mladi" skorup-kajmak nagrade klase ekstra su uručene Vladanki Vitomir, Anici Mirović i Nadi Maksimović sa Han Pijeska i Јeleni Borovčanin sa Sokoca, a prve nagrade u ovoj kategoriji podijelile su Mira Krstić i Dragana Stanišić sa Han Pijeska i Dušanka Borovčanin, Krista Erić i Gordana Borovčanin sa Sokoca.

Dragomir DŽida iz Rogatice ponio je sa rogatičkog sajma prvu nagradu za sjemenski krompir, a za merkantilni krompir prve nagrade su dobili Miroslav Olović i Branislav Radojević iz Rogatice.

Prve nagrade uručene su i Udruženju žena "Rogatica" za izložene proizvode domaće kuhinje i prerađevine, Borki Јešić za izložene ručne radove, Milovanu Јanjiću za rukotvorine i Branki Sorak za najuređeniji štand.

Pokrovitelj 57. Regionalne poljoprivredne izložbe i sajma bila je opština Rogatica uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Podršku ovoj manifestaciji pružili su i sponzori koji su dodijelili robne nagrade.