latinica  ћирилица
18/09/2023 |  14:11 | Autor: Glas Srpske

U Sarajevu uhapšeni državljani Srbije; Dovode se u vezu sa Veljom Nevoljom i Šarićem

U Sarajevu juče su uhapšena dvojica Srba po Interpolovoj potjernici, a u pitanju su muškarci koji se dovode u vezu sa Veljom Nevoljom i Darkom Šarićem. Pripadnici su ih uhapsili u zgradi Sarajevo Tovera.
Hapšenja - Foto: SRNA
HapšenjaFoto: SRNA

Osumnjičeni su iznajmili više stanova u samom vrhu ovog objekta.

Iz izvora bliskih policiji saznaje se da su uhapšeni Dušan Јovanović Giba i Darko Dulović. Njih je uhapsio MUP KS, a uz pomoć OBA, koja ih je locirala i razotkrila.

Јovanović je se dovodi u vezu sa klanom Velje Nevolje, poznatijeg kao Veljka Belivuka, ali i Darkom Šarićem.

Bojan Hrvatin, svjedok u postupku koji se vodi protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a kojima se na teret stavljaju najteža krivična djela, tokom svjedočenja u martu ove godine, iznio je niz detalja o ubistvu dvojice škaljaraca na Krfu.

Alan Kožar i Damir Hadžić, ubijeni su u julu 2020. godine na Krfu, a Hrvatin tvrdi da je među egzekutorima bio i Dušan Јovanović zvani Giba sa Karaburme, čiji je brat Vuk ranjen u sačekuši ispred zgrade u kojoj je živio.

Mediji u Srbiji su objavili u novembru prošle godine da je Dušan Јovanović planirao i atentat i na Veselina Milića, načelnika beogradske policije, a sve su otkrile Skaj poruke.

Dušan Јovanović, zvani Giba dovodi se u vezu sa vođom "vračaraca" Nikolom Vušovićem DŽonijem i saradnikom Dariom Đorđevićem Deksterom.

Dovodi se u vezu i sa Darkom Šarićem. Uhapšen je i Darko Dulović, piše Avaz.

Apelacioni sud u Beogradu je potvrdio u junu presudu Višeg suda i oslobodio Darka Dulovića optužbi za pomaganje u teškom ubistvu Siniše Milića Bosketa, koji je slovio za bliskog saradnika Luke Bojovića.

Ove osobe osim Srbije potražuju još neke države. Utvrđuje se šta su radili ovdje i koga su planirali likvidirati.