latinica  ћирилица
18/09/2023 |  19:55 ⇒ 19/09/2023 | 11:47 | Autor: RTRS

Pančev za RTRS: Zvezdo, hrabro na Etihadu (VIDEO)

Pred fudbalerima Crvene zvezde je težak ispit.
Darko Pančev (foto:FK Crvena zvezda) -
Darko Pančev (foto:FK Crvena zvezda)

Već na startu grupne faze Lige šampiona, idu na noge šampionu Evrope, Mančester sitiju, koji sa klupe sjajno vodi Pep Gvardiola.

Kako sutra igrati na Etihadu, gdje su šanse crveno-bijelih i ima li ih uopšte, kako zaustaviti Halanda...odgovore smo potražili od legendarnog napadača Beograđana, Darka Pančeva, "kobre sa Vardara", čovjeka koji se svojim golom 1991. godine, donio crveno-bijelima titulu šampiona Evrope...

Čuveni mađioničar fudbalske igre i danas sa velikom strašću prati utakmice Zvezde, s nestrpljenjem iščekuje sutraši meč u Mančesteru, svjestan da je Siti veliki favorit.

- Neće biti ništa novo ako kažem da je Siti favorit, i to ne samo protiv Zvezde. Već unazad nekoliko godina pod vođstvom Gvardiole, koji igra onu specifičnu svoju igru, držanje puno lopte, kombinatorike, probijanja sa strane i još kad su doveli Halanda koji zna to sve da realizuje, zaista izgledaju moćno i ne zaiszavljivo. Vidjeli ste šta su prošle sezone uradili Lajpcigu u osmini finala, kasnije Realu i tako dalje... U stanju su da svakoj ekipi daju 4-5 golova, bez problema i Zvezdi sigurno neće biti lako... Ali, mislim da Zvezda nema šta da izgubi. Igrači moraju hrabro da izađu na teren, bez straha, treme, odlučni da se predtave u najboljem svjetlu. Niko im neće zamjeriti i ako izgube. Što bolje odigraju, to je bolje i za njih, za njihov renome, rejting kluba. Zvezda u Mančesteru može puno da dobije - kaže Pančev za RTRS.

Legendarni golgeter i dobitnik Zlatne kopačke, ističe da Zvezda treba tražiti svoje šanse preko kontranapada i strpljivo čekati svoju priliku, ako to sjajni protivnik dozvoli.

- Fudbal je čudna igra, ne treba se nikada unapred predati. Zvezda mora igrati dobro i čvrsto u sredini terena, sa više igrača u veznoj liniji te pokušati, ako je to moguće što duže sačuvati loptu, kada bude u prilici. Smatram da je Mančester Siti najjači u toj veznoj liniji, jer tu ima nekliko sjajnih kretivaca koji fantastično spajaju napadače sa loptom. Zvezda mora biti agresivna, pokušati da oduzme što više lopti i preko brzih igrača, Mitrovića i Bukarija, da ugrozi gol protivnika. Naravno, lako je to reći, vidjećemo koliko će nam oni to dozvoliti, jer vrhunska su ekipa. Uvjeren sam da će Zvezda imati svoju šansu za gol, na napadačima je da je iskoriste, kao što sam to ja svojevremeno radio - naveo je Pančev.

Pančev smtra da bi veliku uspijeh za ovu generaviju Zvezdinih fudbalera bio i 3. mjesto u grupi, odnosno obezbijeđeno evropsko proljeće u Ligi Evrope.

- Svako ko malo bolje razumije i prati fudbal, jasno mu je da je nerealno od Zvezde tražiti da juri prva dva mjesta u konkurenciji Sitija i Lajpciga, ali sigurno ako se ukaže šansa, to treba da se iskoristi. Treba biti realan i skoncentrisati se na to treće mjesto, mislim da je Zvezda bolja ekipa od Јang Bojsa. To bi bio fenomenalan uspijeh, plasman u evropsko proljeće i u Ligu Evrope, koje je odlično takmičenje. Tako da, sve što bude iznad trećeg mjeseta, to je za antologiju - zaključuje Pančev.

Zvezda je ove sezone uložila dosta u novi tim, doveden je veliki broj igrača.Treba treneru Baharu dati vremena da to sve uigra, Zvezda ima dobar tim, sa nekoliko vrsnih majstora, poput Ivanića, kaže Pančev.

- Ima dosta novih igrača, čak i nekoliko mlađih igrača, koji dobijaju češće šansu. Јoš uvijek je rano da se donose neki zaključci, i koliko može ova ekipa ili da se analizira kako igra Zvezda u ovom trenutku. Njima treba vremena da se upoznaju između sebe i da se adaptiraju. Zvezda je veliki klub, sa armijom navijača. Pristisak je ogroman, nija lako tamo igrati...vjeruj mi. Zvezda je počela fenomenalno u pripremnom periodu, odigrala nekoliko izvandrednih utakmica, protiv dobrih ekipa, pa je sada nastala mala kriza. Teško je išlo, vidim, izgubili su dvije utakmice neočekivano, što naravno ne mora ništa da znači. Јedna pobjeda u Ligi šampiona, može da promjeni sve. Sve je još tu promjenjivo, sačekajmo još malo pa ćemo vidjeti realan domet ove ekipe - rekao je na kraju razgovra za RTRS legendarni Darko Pančev.