latinica  ћирилица
19/09/2023 |  07:50 ⇒ 07:59 | Autor: sputniknews.com

Nadal otkrio zašto nije čestitao Đokoviću titulu: Bolje je kada je cijeni

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, gotovo da nikada nije zaboravio da čestita svojim velikim rivalima Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu na titulama, ali čini se da Švajcarac i Španac ipak zaboravljaju da čestitaju njemu. Nadal je u emisiji "Movistar" otkrio i pravi razlog zašto srpskom asu nije čestitao trofej na Јu-Es Openu.
Đoković i Nadal (Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA) -
Đoković i Nadal (Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA)

Od momenta kada je Đoković osvojio četvrti Јu-Es Open, odnosno 24. Grend slem prošlo je dovoljno vremena da se sumiraju sve čestitke, međutim jedna još uvijek nije stigla na adresu prvog tenisera svijeta.

Nadal je ove godine čestitao Novaku na osvojenom Rolan Garosu odmah po zavrešku turnira, ali se nije oglasio poslije Јu-Es Opena, za šta je otkrio razlog.

- Istina je da još nisam poslao nikakvu poruku Đokoviću iz čistog neznanja. Kada osvojiš nešto tako važno, iz iskustva znam da je bolje odvojiti vrijeme da cijeniš tu poruku. Poslaću je, ali nisam još to uradio - rekao je Nadal.

Proslavljeni "Bik sa Majorke" otkrio je i da nema puno prijatelja među teniserima, ali da se povremeno čuje sa Rodžerom Federerom.

- Naravno, slao sam poruke Karlosu Alkarasu kada je pobijedio ili kada je trebalo da pobijedi. Ostali… na "turu" nemam mnogo prijatelja, ja sam iz druge generacije. Razgovaram sa Federerom s vremena na vrijeme - rekao je Nadal.

U istom intervjuu Španac je istakao da planira da se vrati sljedeće godine na teren, ali da ne očekuje da će biti u stanju da osvaja Grend slemove.