latinica  ћирилица
19/09/2023 |  09:20 ⇒ 11:27 | Autor: RTRS

Klokić: Srpska uvijek bila za poštivanje Dejtona; Vučić dokazani prijatelj Srpske (VIDEO)

Izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da su mu pojedini predstavnici međunarodne zajednice rekli da je Milorad Dodik u pravu u vezi sa zahtjevom da se poštuje Dejtonski sporazum, govori u prilog činjenici da je Srpska uvijek bila za poštivanje Dejtona, rekao je ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić.
Zlatan Klokić - Foto: RTRS
Zlatan KlokićFoto: RTRS

On je gostujući na našem Јutarnjem programu naglasio da predstavnici međunarodne zajednice u razgovorima sa predstavnicima Srpske iza zatvorenih vrata uvijek naglašavaju i potenciraju poštivanje Dejtonskog sporazuma.

- Međutim, kada izađu sa sastanka i kada se uključe kamere, pričaju drugu priču, krenu pritisci na Srpsku i etiketiranje krivice za trenutno stanje u BiH. Govore da je sve krenulo iz Republike Srpske i da je za stanje u BiH krivac Srpska i njeno rukovodstvo - kaže Klokić.

On naglašava da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dokazani prijatelj Srpske koji potvrđuje da je politika Republike Srpske i predsjednika Dodika ispravna, a to, kako kaže, iza zatvorenih vrata potvrđuju i predstavnici međunarodne zajednice.