latinica  ћирилица
19/09/2023 |  09:33 ⇒ 10:32 | Autor: RTRS

Pismo Tome Kovača Momčilu Mandiću: Samo blefiraš

Ratni načelnik Službe javne bezbjednosti Ilidža Tomo Kovač uputio je danas pismo Momčilu Mandiću, nakon što je došlo do verbalnog sukoba između savjetnika predsjednika Republike Srpske Branislava Okuke i Mandića, poručivši mu da blefira.
Tomo Kovač - Foto: RTRS
Tomo KovačFoto: RTRS

Pismo prenosimo u cijelosti:

Momo, pratim sukob, odnosno atak tvoje porodice na Okukinu porodicu, doduše sa gnušanjem u koju krajnost ideš. Ne bih se oglašavao da nisi pomenuo moje ime kod dežurnog srbomrzca Nebojše Vukanovića.

Iznosiš da je i mene, odnosno moju firmu Okuka opljačkao, nije tačno. Lažeš, treba ti širok front, a ovoga puta ga nećeš dobiti.

Udruženje Čast otadžbine, u kojem sam nekad bio i ja i desetine generala i drugih heroja rata, sada zajedno sa Vukanovićem pljuješ. Možeš ti sa Vukanovićem, tamo nema tvojih saboraca, ja ne mogu. Ko ste vi da iz jednog Trebinja pljujete po generalu Anđiću? Da je sreće negdje bi njegovo ime bilo uklesano u tom gradu.

Prolaze mi sjećanja na njegovu bitku za odbranu Trebinja. Taj virtouz i hrabri Gaćani sudariše se sa ustašama, i sada ćeš sa Vukanovićem prekrajati bitke, istoriju, kao napaćeni Hercegovci.

Zašto nastojiš poniziti Okuku, da si mu ti dao stan. Sa čijim novcem, pa to je državni novac.

On je taj stan dobio valjda na rane, od MUP-a. Јa sam vodio akciju i bitku za Ilidžu kad je pogođen i kad je gubio svijest, tražio je da mu sačuvam ženu i nerođeno dijete, to su svi čuli na vezi.

Momo ima nešto među nama Ilidžancima, što ti i Vukanović nikad nećete razumjeti. Zakleli smo se na početku rata u zajedničku borbu i nikad nismo odstupili, odnosno uvijek to proradi u nama.

Zašto sve ponižavaš, on je bio komandant specijale na Ilidži, kako bih da to ne kažem, šta bih ja onda bio?

Zašto lažeš da je točio gorivo, da se naslađuje Vukanović, koji mrzi sve što je boračko. Bio je kod tebe direktor i sačuvao ti je glavu od beogradskih kriminalaca.

Zašto si stvorio situaciju, da u Srbiji srbomrzci, koriste nesuvisle postupke tvoje porodice da pljuju po nama, a ti u Republuci Srpskoj direktno šuruješ sa posljednjim šljamom, da te brani jedan Vukanović, ali ti sve možeš...

Brineš se za Dodika, zbog njegovog savjetnika, lakog na pištolju, nemoj se brinuti takav mu i treba, ili se bojiš za Vukanovića i petu kolonu koja treba da ga ruši, u ime Šmita, ali ne mogu pored boraca proći.

Moj, Momčilo kako otužno izgleda da te taj, klovn brani, a mi smo nekad bili najjači u Sarajevu, makar mi to ne možeš osporiti, mada i sada ne mislim da si se uplašio samo blefiraš.