latinica  ћирилица
19/09/2023 |  09:59 ⇒ 10:02 | Autor: Agencije

Majami se odriče Nikole Јovića? Planira dovesti veliku NBA zvijezdu

Majami bi mogao da se odrekne Nikole Јovića u namjeri da dovede NBA zvijezdu Demijana Lilarda.
Nikola Јović (Foto: EPA-EFE/ROLEX DELA PENA, ilustracija) -
Nikola Јović (Foto: EPA-EFE/ROLEX DELA PENA, ilustracija)

Nikola Јović odigrao je sjajno Svjetsko prvenstvo u Manili i bio je jedan od najvažnijih igrača "orlova" na putu do srebrne medalje, što je izbliza mogao da isprati i njegov trener Erik Spolstra.

Ipak, čini se da bi Јović već poslije jedne sezone u NBA mogao da promijeni sredinu i to sve zato što njegov Majami već mjesecima hoće da dovede Demijana Lilarda.

Portland već dugo odolijeva i ne želi da pusti svog najboljeg igrača tek tako, tražili su u međuvremenu i od NBA lige da ih zaštiti, a posljednja ponuda koju su poslali Majamiju je da će "morati da pošalju cijeli paket" da bi mogli da pričaju o Lilardu.

Upravo u tom paketu mogao bi da bude i Nikola Јović, ako trener Spolstra "ne uskoči" i ne insistira da mladog srpskog košarkaša zadrži na Floridi.

Pored Јovića, spominje se da bi u Portland mogli da odu i Kejleb Martin, Haime Hakez, Tajler Hirou i nekoliko pikova prve runde u narednim godinama, što će reći da Majami mora da se odrekne mladosti i budućnosti kako bi u svoje redove doveo jednog od najboljih igrača današnjice.

- Izašli smo na ručak i više smo htjeli da proslavimo što je uspio da dođe ovdje, da se izbori za ulogu u svom timu i da osjeti nešto potpuno novo. Nije bio nikada u Manili, tako da je razgovor više bio prijateljski nego razgovor između trenera i igrača. Uživao sam u tome i samo želim da ga podržim dok je ovdje. Ne pokušavam da ga treniram, samo smo pričali. Ponovo ćemo se naći iako su nam rasporedi sada ludi, ali ću ga izvesti opet na večeru. Odvešću ga u filipinski restoran da bi ga upoznao sa nečim drugačijim - ispričao je Spolstra i time nagovijestio ostanak Јovića.

Podsjetimo, Јović je ponikao u Megi i prošle sezone je otišao u NBA ligu i za Majami je odigrao 15 utakmica prosječno bilježeći 5,5 poena po meču, dok je znatno i fizički napredovao i spremniji je za drugu sezonu, posebno nakon Mundobasketa.