latinica  ћирилица
19/09/2023 |  10:35 ⇒ 14:29 | Autor: RTRS

Dodik: Prilika da se Srpska pokaže kao sigurno mjesto za pokretanje biznisa

Forum "Iskoristi priliku - investiraj u Srpsku", koji organizuje Investiciono-razvojna banka u saradnji sa Vladom Republike Srpske, dobra je prilika da pokažemo da je Srpska sigurno mjesto za pokretanje biznisa i razvoj privrednih projekata, napisao je predsjednik Srpske Milorad Dodik na svom X nalogu.
Milorad Dodik (Foto: instagram.com/mdodik.official) -
Milorad Dodik (Foto: instagram.com/mdodik.official)

Dodik je naglasio da "pored političkog pritiska od strane dijela međunarodne zajednice, Srpska pokazuje veoma dobre makroekonomske pokazatelje i redovno izmirujemo sve svoje obaveze, što je nedavno potvrđeno stabilnim kreditnim rejtingom".

- Investitorima iz regije i svijeta koji su danas prisutni želim da se ugodno osjećaju u Banjaluci i Srpskoj i da se upoznaju s našim privrednim potencijalima kako bi mogli donijeti odluke o svom daljem angažmanu. Sa naše strane možemo obećati da će im institucije biti na raspolaganju i da su dobrodošli. IRB-u i direktoru Draženu Vrhovcu čestitam na dobro organizovanom investicionom forumu - naveo je Dodik.

Podsjetimo, u Banjaluci se danas održava Investicioni forum "Iskoristi priliku – investiraj u Srpsku", koji organizuje Investiciono-razvojna banka u saradnji sa Vladom Republike Srpske.