latinica  ћирилица
19/09/2023 |  12:23 ⇒ 12:24 | Autor: SRNA

Vlasenica: Počela likovna kolonija, učestvuju umjetnici iz Srpske i Srbije

Tradicionalna likovna kolonija "Birač" počela je u Vlasenici i okupila 10 umjetnika iz Srbije i Republike Srpske, koji će slikati krajolik ove opštine.
Vlasenica – izložba - Foto: SRNA
Vlasenica – izložbaFoto: SRNA

Direktor Likovne kolonije "Birač" Cvijetin Milaković rekao je da su umjetnici stigli iz Vrbasa, Paraga, Bačke Palanke, Petrovaradina, Bačkog Јarka, Novih Kozaraca, Zvornika, Subotice.

- Očekujemo da naša priroda i znamenitosti budu prenesene na platno - izjavio je novinarima Milaković i dodao da je kolonija organizovana povodom Dana i krsne slave opštine Male Gospojine.

Šef Kabineta načelnika opštine Ljiljana Savinović istakla je da ovu lokalnu zajednicu raduje što su u prilici da ugoste umjetnike koji dolaze sa velikom inspiracijom i nadahnućem.

Savinovićeva je rekla da opština uvažava svaki vid umjetničkog stvaralaštva, te da će slike koje nastanu tokom kolonije biti izložene u prostorijama vlaseničkog Kulturnog centra, nakon čega će ih poklanjati gostima.

Vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra Vlasenica Bojana Bošković smatra da pejzaži ovog kraja inspirišu.

- Cilj je prikazati sve ljepote našeg mjesta i okoline, afirmisati likovnu umjetnost i da Vlasenica bude prepoznata kao kulturna destinacija -  rekla je Boškovićeva.

Kolonija je otvorena sinoć, a trajaće do sutra. Organizator je vlasenički Kulturni centar, a pokrovitelj opština.