latinica  ћирилица
19/09/2023 |  12:41 ⇒ 13:40 | Autor: RTRS

Andan poručio Vukanoviću: Iznenađen sam da Mandića pokušavate predstaviti kao žrtvu

Bivši direktor Policije Republike Srpske, Dragomir Andan iznenađen je intervjuom na društvenim mrežama predsjednika Liste za pravdu i red, Nebojše Vukanovića, kojim Momčila Mandića pokušava da predstavi kao žrtvu. Zato je, kaže Andan, morao da reaguje.
Dragomir Andan - Foto: RTRS
Dragomir AndanFoto: RTRS

Tekst prenosimo u cijelosti:

Gospodine Vukanoviću, od zlikoca pravite jagnje i žrtvu.

Iznenađen vašim intervjuom na nekom od društvenih kanala, kojim Momčila Mandića pokušavate da predstavite kao žrtvu, morao sam da reagujem.

Šta znate Vi o Mandiću. Da li Vi to pokušavate da rehabilitujete čovjeka, koji ima preko 250 miliona vrijednosti u nekretninama.

Koliko još ima novca po raznim bjelosvijetskim destinacijama, saznaće se vjerovatno. Da li ste se prije nago što ste napravili interviju sa njim, upitali kako je došao do tolikog bogatstva?

Kako to predratni policajac sa skromnim primanjima i stanom u sarajevskom naselju Dobrija, postade jedan od najbogatijih ljudi na prostorima bivše Јugoslavije.

Svoje političko djelovanje predstavljate na tezi borbe protiv mafije, ratnih profitera i organizovanog kriminala. Sve što ste do sada pokušavali da politički propagirate, palo je u vodu.

Vi podržavate Mandića, solidarišete se sa njim i samim ti pokazujete šta je Vaš interes.

Možda, sutra budete vlasnik neke od Mandićevih pumpi ili ste na putu da realizujete neku nekretninu u Beogradu uz pomoć Moma Mandića.

Ako ste nasjeli na njegovu slatkoriječivost, onda ste ili glupi ili naivni. Momo samo uzima, on nikome ne daje.

Koristi ljude kao potrošnu robu. On nema prijatelja. Njegov najveći prijatelj je novac.

Njega ne interesuje način na koji će doći do njega. Dok borci za više ciljeve su stvarali Republiku Srpsku, njegov cilj je bio da se nelegalno, preko noći, obogati ne birajući sredstva.

Shvatio bih Vas da branite borca, koji je nezadovoljan svojim položajem i materijalnim statusom ili da branite porodice palih boraca, Vi branite jednog od najvećih ratnih profitera.

Ako je i od Vas, previše je.

Niko nema pravo da borce koji su krvlju zalili prostore Republike Srpske, fizički napada, prijeteći njima i njihovim članovima porodice. Svi to mogu raditi na demokratski način ako ima argumenata, osim dokazanih ratnih profitera i onih koji su sa distance (Beograda) posmatrali rat i uz put pravili "kombinacije", kako preko napaćenog naroda da se obogate.

Niko nema pravo da borce, koji su krvlju zalili prostore Republike Srpske, fizički napada, prijeteći njima i nijhovim članovima porodice. Svi to mogu raditi na demokratski način ako ima argumenata , osim dokazanih rtnih profitera i onih koji su sa distance ( Beograda) posmatrali rat i uz put pravili " kombinacije", kako preko napaćenog naroda da se obogate.

Podsjećamo, Nebojša Vukanović objavio je na svom Fejsbuku intervju sa Momom Mandićem koji je govorio o uzroku sukoba sa Branislavom Okukom.