latinica  ћирилица
19/09/2023 |  12:41 ⇒ 14:13 | Autor: RTRS

Savjet ministara: Na dnevnom redu privremena suspenzija i smanjenje carinskih stopa

U Sarajevu je u toku sjednica Savjeta ministara na kojoj bi trebalo da bude razmotren prijedlog odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određene robe do 31. decembra 2024. godine.
Sjednica Savjeta ministara BiH - Foto: Ustupljena fotografija
Sjednica Savjeta ministara BiHFoto: Ustupljena fotografija

Ova tačka dnevnog reda je prijedlog Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, kao i Analiza trgovinske razmjene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda BiH sa svijetom za period 2019. do 2022. godine.

Na prijedlog Ministarstva transporta i komunikacija očekuje se da će biti riječi o Prijedlogu memoranduma o razumijevanju između Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije, Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH, Agencija za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore i Sjeverne Makedonije i Generalnog direktorata civilnog vazduhoplovstva Turske o međusobnoj saradnji.

Ministri bi na današnjoj sjednici trebalo da razmatraju i Informaciju o nemogućnosti realizacije odluke o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve budžeta institucija i međunarodnih obaveza BiH Društvu Crvenog krsta BiH u svrhu pružanja međunarodne pomoći Crvenom krstu Ukrajine za pomoć u lijekovima i drugim potrepštinama i prijedlogu odluke o prestanku važenja ranije odluke o odobravanju sredstava za tu namjenu.

Direkcija za ekonomsko planiranje dostavila je na dnevni red sjednice Prijedlog srednjoročnog programa rada Savjeta ministara za period 2024-2026. godine, te Informaciju o kretanju makroekonomskih pokazatelja za period januar-jun 2023. godine, dok je Ministarstvo civilnih poslova u Savjetu ministara na dnevni red dostavilo prijedlog odluke o izmjeni odluke o imenovanju savjeta za nauku BiH.