latinica  ћирилица
19/09/2023 |  12:51 ⇒ 12:56 | Autor: RTRS

Memorandum o saradnji na jačanju i unapređenju kapaciteta Željeznica Srpske

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i zamjenik generalnog direktora kineske kompanije "CRRC - Qiqihar Rolling Stock Co.LTD" Vu Tjenjuen potpisali su danas Memorandum o razumijevanju o međusobnoj saradnji na jačanju i unapređenju radioničkih kapaciteta Željeznica Republike Srpske.
Potpisan Memoradum o razumjevanju - Foto: Ustupljena fotografija
Potpisan Memoradum o razumjevanjuFoto: Ustupljena fotografija

Cilj Memoranduma, koji je potpisan na osnovu Odluke Vlade Republike Srpske, je unapređenje i modernizacija željezničke mreže u Republici Srpskoj, kroz efikasna idejna rješenja i projekte obnavljanja vučnih sredstava i radioničkih kapaciteta.

Čubrilović je istakao da je današnje potpisivanje rezultat uspješne saradnje Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske i kompanije CRRC, što će doprinijeti daljem razvoju, unapređenju i realizaciji strateških planova iz oblasti željezničkog saobraćaja.

Zamjenik generalnog direktora kineske kompanije "CRRC - Qiqihar Rolling Stock Co.LTD" Vu Tjenjuen naveo da je Republika Srpska prepoznala zainteresovanost ove kompanije i da postoji čvrsto opredjeljenje i posvećenost za unapređenje željezničkog saobraćaja i revitalizaciju radioničkih kapaciteta u Republici Srpskoj.

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će uspješna saradnja biti nastavljena i u budućnosti, sa ciljem doprinosa zajedničkom razvoju i buduće modernizacije željezničkog sektora u Republici Srpskoj.

Potpisivanju su prisustvovali generalni direktor Željeznica Republike Srpske Slađan Јović i pomoćnik ministra za željeznički, vodni i vazdušni saobraćaj Vesna Vožni.

"CRRC – Qigihar Rolling Stock Co" najveći je svjetski dobavljač opreme za željeznički prevoz, sa najkompletnijim linijama proizvoda i vodećim tehnologijama.

Glavne djelatnosti pokrivaju istraživanje i razvoj, dizajn, proizvodnju, popravke, prodaju i tehničke usluge za željeznička vozila.