latinica  ћирилица
19/09/2023 |  12:57 ⇒ 14:28 | Autor: SRNA

Vulić: Šmit - persona koja ugnjetava Republiku Srpsku

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da Kristijan Šmit više ne može da kontroliše svoju histeriju i mržnju prema srpskom narodu i Republici Srpskoj, što potvrđuju i njegovi svakodnevni medijski istupi zahvaljujući kojima sve više razotkriva svoje pravo lice i tone u sopstveno blato.
Sanja Vulić - Foto: Ustupljena fotografija
Sanja VulićFoto: Ustupljena fotografija

- Šmit se ponaša kao ranjen zvijer, jer niko nije htio da ga primi u Banjaluci, čak ni opozicija na koju je računao, pa sada širi laži po federalnim medijima o navodnoj podršci srpskog naroda. Uvidio je turista kako i koliko ga podržava srpski narod te je morao krišom doći u Republiku Srpsku i što prije se dočepati sarajevske sećije - rekla je Vulićeva.

Ona je naglasila da su Srbi herojski i ponosan narod koji nikada nije podržavao, niti bio na strani onih koji ugnjetavaju, sankcionišu, otimaju imovinu i prijete.

- Znamo da nije slučajno saopšteno da je Šmit boravio na području Republike Srpske tek kada je prešao entitetsku liniju i stao na tlo FBiH. Koga je briga što je jedan od mnogobrojnih turista u Republici Srpskoj posjetio vjerski objekat? Poželjno je da turisti posjete kako vjerske objekte, tako i vjerske poglavare, naročito ako imaju volju za određenom donacijom - rekla je Vulićeva za Srnu.

Reagujući na Šmitovo pismo upućeno legitimno izabranom srpskom članu Predsjedništva BiH u kojem pita "šta nije jasno u odgovoru sekretara UN" u vezi sa njegovim imenovanjem, Vulićeva je upitala turistu šta njemu nije jasno, gdje mu je rezolucija Savjeta bezbjednosti?

- Šta Vama, turisto, nije jasno? Najjednostavnije rečeno, Vi nemate rodni list. Vi ste politička prevara, čovjek koji razgrađuje Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i persona koja ugnjetava Republiku Srpsku - istakla je Vulićeva.