latinica  ћирилица
19/09/2023 |  13:50 | Autor: SRNA

Đokić: "Invest forum" - početak investicionog ciklusa u Srpskoj

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je Srni da je "Invest forum", koji se održava u Banjaluci i okuplja privrednike iz više od 20 zemalja svijeta, dobra prilika za promociju potencijala Srpske jer se otvara mogućnost direktnog investiranja u brojne sektore.
Petar Đokić - Foto: RTRS
Petar ĐokićFoto: RTRS

- Najviše se investira u sektoru energetike. Investicije se realizuju na prostoru cijele Republike Srpske. Ovo je tek početak investicionog ciklusa - naveo je Đokić.

On je podsjetio da je u toku izgradnja tri hidroelektrane u vlasništvu "Elektroprivrede", te ukazao na veliki energetski potencijal kojim raspolaže Republika Srpska.

- Gradi se još osam malih hidroelektrana, ranije je izgrađena 31, a gradi se više od deset solarnih elektrana - istakao je Đokić.

Đokić je istakao da "Invest forum" pruža mogućnosti sticanja povjerenja inostranih partnera u Republiku Srpsku, a može poslužiti i kao ohrabrenje domaćim kompanijama da ulažu u Srpsku.

Forum pod motom "Iskoristi priliku - investiraj u Srpsku" održava se u Banjaluci u organizaciji Investiciono-razvojne banke u saradnji sa Vladom Republike Srpske.

Na Forumu će biti predstavljene investicione mogućnosti, potencijali i projekti Republike Srpske s ciljem uvezivanja privrednika Republike Srpske sa privrednicima iz inostranstva radi novih investicija, otvaranja novih radnih mjesta i jačanja privrede.