latinica  ћирилица
19/09/2023 |  14:13 | Autor: SRNA

Novi Grad: Počeli "Dani našeg sela"

U Novom Gradu danas je počela dvodnevna manifestacija "Dani našeg sela" koja je okupila 27 izlagača.
Novi Grad - "Dani našeg sela" - Foto: SRNA
Novi Grad - "Dani našeg sela"Foto: SRNA

Rukovodilac prijedorske kancelarije Privredne komore Dijana Đaković rekla je da podržavaju promociju domaće privrede i da se kroz ovakve manifestacije može pratiti napredak poljoprivrednih proizvođača i da se vidi da ima napretka, da svi teže stvaranju nekog brenda.

- Proizvođači sada više vode računa o prezentaciji kako bi poboljšali plasman - rekla je ona.

Đakovićeva je navela da se kupovinom domaćih proizvoda doprinosi razvoju domaće privrede.

Načelnik opštine Miroslav Drljača rekao je da je ova manifestacija, koja se u Novom Gradu organizuje 14. put, prilika da se predstave poljoprivredni proizvođači i da pokažu šta proizvode.

- Opština Novi Grad se trudi da u ovoj godini, koja je veoma izazovna za proljoprivrednu proizvodnju, podrži naše proizvođače kako bi oni u narednoj sezoni nastavili proizvodnju - rekao je Drljača.

Menadžer Poljoprivrednog klastera "Una Sana" Ognjen Sidžak rekao je danas da je manifestacija "Dani našeg sela" veoma značajna i doprinosi unapređenju proizvodnje.

- Poljoprivredni klaster okuplja male i velike poljoprivredne proizvođače, udruženja, zadruge, otkupljivače, prerađivače da svi zajedno pomognemo unapređenju proizvodnje i plasmanu proizvoda - rekao je Sidžak.

Manifestacija se održava u glavnoj ulici u Novom Gradu.