latinica  ћирилица
19/09/2023 |  20:49 ⇒ 20:53 | Autor: RTRS

Košarac: Šmitova histerija svakim danom sve veća

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac istakao je da je histerija Kristijana Šmita svakim danom sve veća i da se tako ponaša čovjek koji ima krizu identiteta.
Staša Košarac -
Staša Košarac

- Ko je on? Niti visoki predstavnik, ni diplomata, čak ni turista, jer su nam oni dobrodošli. Јednostavno, nepoželjan gost koji nelegalno boravi u zemlji. Šmit provocira, laže, histeriše... - naglasio je Košarac.

On je dodao da Šmitu ni to nije dovoljno, pa je, kako kaže, bez imalo stida počeo da vrijeđa.

Košarac je rekao da se Šmit čak se i ne trudi da prikrije loše namjere prema Srpskoj i srpskom narodu i da mžnja isijava iz njega.

- Koristi uličarski rječnik i najprimitivnije uvrede, od kojih se grozi svaki pristojan čovjek. I onda priča o svom diplomatskom integritetu?! Kakva li je to paralelna stvarnost u njegovoj glavi? Osim legitimiteta i elementarne pristojnosti, njemu je očito potrebna stručna pomoć, dijagnoza i terapija - poručio je Košarac.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

Kristijan Šmit izjavio je da su političari u BiH "očigledno izgubili nit" i ocijenio da je stanje, zbog osporavanja njegovog diplomatskog statusa, "kao da majmuni nastupaju u cirkusu".