latinica  ћирилица
19/09/2023 |  20:57 ⇒ 21:23 | Autor: TANЈUG

Grafiti koji veličaju terorističku OVK na školi u Klokotu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je večeras da su na Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Klokotu, koju pohađa više od 70-oro djece, ispisani grafiti koji slave terorističku OVK i vređaju državu Srbija.
Grafit "UČK" na školi u Klokotu (Foto: TANJUG/KANCELARIJA ZA KiM) -
Grafit "UČK" na školi u Klokotu (Foto: TANJUG/KANCELARIJA ZA KiM)

Iz Kancelarije navode da je u pitanju još jedna zabrinjavajuća potvrda da je mržnja prema svemu srpskom, čak i djeci, ideološka osnova politike Aljbina Kurtija, i da je opasnost od nekontrolisane destabilizacije i eskalacije nasilja sveprisutna na Kosovu i Metohiji.

Da grafiti koji slave terorističku organizaciju UČK i uvredljive poruke na školi nisu puki čin huliganizma, već ozbiljna prijetnja, govori i činjenica da su u napadima albanskih ekstremista ove godine u dva navrata rane od vatrenog oružja zadobila srpska djeca, što su i javnost i pravosuđe u Prištini tretirali gotovo kao najobičniji prekršaj, navode iz Kancelarije za KiM.

- Ako se oni koji pucaju na srpsku djecu tretiraju kao počinioci saobraćajnih prekršaja, od čega imaju da zaziru oni koji sijući strah među srpskom djecom zapravo žele da natjeraju njihove roditelje na odlazak sa Kosova i Metohije? - upitali su iz Kancelarije za KiM.

U saopštenju se navodi da je ovo 128. etnički motivisan incident usmjeren protiv Srba na Kosovu i Metohiji od početka ove godine i jasna poruka da Priština ne namjerava da učini ništa kako bi se situacija na terenu koliko-toliko normalizovala i Srbima omogućilo da žive bez strepnje i straha.