latinica  ћирилица
19/09/2023 |  23:00 | Autor: TANЈUG

Putin: Rusija proizvodi dvostruko više oklopnih vozila nego prošle godine

Ruska preduzeća proizvode dvostruko više oklopnih vozila nego prošle godine, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin na sastanku Ruske komisije za odbrambenu industriju.
Vladimir Putin (Foto: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN) -
Vladimir Putin (Foto: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN)

- Proizvodnja glavnih tipova oklopnih vozila je više nego udvostručena u odnosu na prethodnu godinu, a proizvodnja najpotrebnijih sredstava za uništavanje utrostručena - istakao je on, prenio je TASS.

Putin je čestitao radnicima odbrambeno-industrijskog kompleksa Dan oružara i ukazao na visok nivo opremljenosti ruske vojske i mornarice.

- Održavamo redovni sastanak Vojno-industrijske komisije. Odlučili smo da ga održimo ovdje, u Iževsku, u jednom od vodećih centara nacionalne odbrambene industrije - rekao je predsjednik Rusije radnicima, otvarajući sjednicu komisije i podsjećajući da Rusija 19. septembra obilježava Dan oružara.

On je čestitao praznik svim veteranima i zaposlenima u odbrambenoj industriji i zahvalio im se na odgovornom i savesnom pristupu poslu.

- Nesumnjivo smo ponosni na dostignuća konstruktora, inženjera i radnika koji daju neprocjenjiv doprinos obezbjeđivanju odbrambene sposobnosti i bezbjednosti Rusije, tehničkoj opremljenosti vojske i mornarice na najvišem nivou - istakao je predsjednik Rusije.