latinica  ћирилица
20/09/2023 |  10:03 | Autor: B92

Prvi put snimljena prelijepa skrivena jezera Islanda na koja nije kročila ljudska noga (VIDEO)

Prvi put su određena jezera na Islandu, dosada neviđena, fotografisana dronom, a radi se o površinama na kojima ljudska noga još nije kročila. Radi se o grupi jezera prelijepih plavo-zelenih nijansi, koje je dronom usnimio fotograf iz Bukurešta, Aurel Manea.
Јezero (Foto: ilustracija/EPA-EFE/Lech Muszynski POLAND OUT) -
Јezero (Foto: ilustracija/EPA-EFE/Lech Muszynski POLAND OUT)

Ljepota ovih jezera najbolje se vidi upravo iz visine, zbog čega je Manea i odlučio da ih snimi upravo dronom, a snimci su čarobni i više nego neobični.

- Јezera se nalaze na vrlo nepristupačnom području Islanda i nisam mogao da dođem do njih direktno jer je na kraju bila reka dubine dva metra koju je trebalo da pređem. Na sreću, nakon šest kilometara duge šetnje našao sam put i prišao jezerima na razdaljinu od 200 metara, što je bilo dovoljno blizu da pošaljem dron. Rezultat je, kao što i sami vidite, prilično impresivan - napisao je Aurel u opisu svog videa uz napomenu da neće otkrivati lokaciju jer želi da ohrabri druge ljude da istraže svijet je ima mnogo toga da se otkrije.

Takođe je zamolio da ovo mjesto i druga poput ovog ostanu pošteđena najzedi turista jer većina turističkih atrakcija veoma brzo izgubi status netaknute prirode.