latinica  ћирилица
20/09/2023 |  11:03 ⇒ 11:23 | Autor: SRNA

Bratunac: Održana predavanja đacima o bezbjednom ponašanju u saobraćaju

Predstavnici bratunačkog Auto-moto društva "Srebrenica-Bratunac" i saobraćajne policije u Bratuncu su održali predavanja đacima i mališanima u vrtiću o bezbjednom ponašanju u saobraćaju, u sklopu republičke preventivne akcije "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas".
Bratunac – bezbjednost u saobraćaju - Foto: SRNA
Bratunac – bezbjednost u saobraćajuFoto: SRNA

Na predavanjima prethodnih dana najmađim sugrađanima su dati savjeti i uputstva o bezbjednom ponašanju u saobraćaju i kretanju pješaka i biciklista.

Predavanja su pratili svi učenici osnovnih škola u Bratuncu, dok je za najmlađe iz vrtića "Radost" organizovana šetnja po gradu gdje su im saobraćajni policajci Policijske stanice Bratunac praktično pokazali osnove ponašanje prilikom prelaska pješačkog prelaza, ulice kao i ponašanju na semaforima.

Iz Auto-moto društva "Srebrenica-Bratunac" kažu da su ove preventivne edukativne aktivnosti veoma značajne kako bi djeca bila upozorena i stekla osnovna znanja da bi bila što bezbjednija prilikom kretanja ulicama i prelazaka preko ulica i puteva.

Cilj provođenja ove preventivno-edukativne aktivnosti jeste povećanje nivoa bezbjednosti djece u saobraćaju u Republici Srpskoj, što se postiže upozoravanjem vozača da povećaju pažnju na djecu početkom školske godine u zonama škola, kao i edukacijom učenika, roditelja i nastavnika o pravilnom ponašanju djece u saobraćaju i razvoju svijesti o bezbjednosti djece.