latinica  ћирилица
20/09/2023 |  11:24 ⇒ 11:35 | Autor: SRNA

Grujičić-Henk van den Dol o ekonomskoj podršci Holandije Srebrenici

Ambasador Holandije u BiH Henk van den Dol razgovarao je danas u Srebrenici sa rukovodstvom ove opštine o ekonomskom razvoju i mogućnostima podrške njegove zemlje projektima u oblasti poljoprivrede i drugim granama, te oživljavanju turističke ponude u Srebrenici.
Mladen Grujičić i Henk Van Den Dol - Foto: SRNA
Mladen Grujičić i Henk Van Den DolFoto: SRNA

Načelnik srebreničke opštine Mladen Grujičić rekao je da je ambasador Van den Dol upoznat o situaciji u Srebrenici, da je razgovarano o ekonomskim projektima i potrebama, te ukazano na propuste koji su činjeni pri realizaciji nekih projekata koje je finasirala Holandija.

- Zaključili smo da je neophodno okrenuti se ekonomiji i privrednom razvoju radi budućnosti onih koji ovdje žive i raditi na oživljavanju turističke ponude, odnosno korištenju turističkih potencijala i unapređenju poljoprivredne proizvodnje - rekao je Grujičić.

Van den Dol je rekao da je za budućnost mladih u Srebrenici i BiH najznačajniji put evropskih integracija, u čemu Holandija podržava BiH.

- Prethodnih decenija smo imali intenzivnu saradnju sa Srebrenicom i danas smo razgovarali o mogućnosti i načinu nastavka te saradnje uz korištenje znanja i ekonomske podrške Holandije - naveo je Van den Dol.

On je istakao da Ambasada Holandije u BiH želi da bude poveznica između Srebrenice i ljudi u njegovoj zemlji koji imaju znanje, posebno u oblasti voćarstva i poljoprivrede u cjelini, te da postoji mogućnost podrške razvoju turizma i oživljavanju rada Banje Guber.