latinica  ћирилица
20/09/2023 |  11:25 ⇒ 12:32 | Autor: SRNA

Petković: Prijetnje hapšenjem Vučića nastavak nasilničke politike Prištine, ali ne mogu da zaplaše

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da su prijetnje iz Prištine da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić biti uhapšen ako dođe na Kosovo i Metohiju nastavak nasilničke, prijeteće, antisrpske, mrziteljske politike, ali da ne mogu da zaplaše.
Petar Petković (FOTO: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg) -
Petar Petković (FOTO: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg)

Nakon što je Vučić nedavno najavio da će ubrzo doći u Gračanicu i posjetiti više srpskih enklava na Kosovu i Metohiji, ministar unutrašnjih poslova privremenih institucija DŽeljalj Svečlja je rekao da će uhapsiti predsjednika Srbije ako u južnu srpsku pokrajinu uđe bez dozvole takozvanih kosovskih institucija, odnosno premijera Aljbina Kurtija.

Petković je istakao da nije slučajno da je ova prijetnja izrečena prije nego što će Vučić u Generalnoj skupštini UN održati istorijski govor i ukazati na probleme srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

On je rekao da nikakve prijetnje iz Prištine to ne mogu da bace u drugi plan, te da je zato bolje da Kurti i Svečlja pažljivo slušaju i hvataju bilješke iz Vučićevog govora, umjesto da se zanose besmislenim prijetnjama.

- Koliko je Kurti nervozan poslije diplomatskog šamara koji je dobio u Briselu najbolje pokazuje to da diktira svom nasilniku DŽeljalju Svečlji da preti predsjedniku Srbije hapšenjem - istakao je Petković.

Petković je rekao da Svečlja i Kurti mogu da prijete, ali ne mogu nikada spriječiti Vučića da pomaže srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, niti će ga njihove prijetnje i provokacije ikada zaplašiti i zastrašiti, već će se još snažnije boriti za interese svog naroda.

Svečlja je rekao kako odluku o dozvoli ulaska predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na Kosovo i Metohiju donosi premijer privremenih prištinskih institucija.

- Bez dozvole za ulazak zna se koje institucije reaguju - istakao je Svečlja.