latinica  ћирилица
20/09/2023 |  12:30 ⇒ 17:25 | Autor: RTRS

Košarac: OBA demantovala Helezove tvrdnje; Očekujem da se izvini Dodiku

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara BiH i član Izvršnog obavještajnog odbora Staša Košarac organizovao je danas u Sarajevu sastanak sa direktorom i zamjenikom direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Almirom DŽuvom i Ristom Zarićem, a povodom spekulativnih navoda koje je nedavno u javnosti iznio ministar odbrane BiH Zukan Helez.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

- Od rukovodstva OBA BiH dobio sam informaciju da su netačne informacije ministra Heleza i da ne postoje obavještajni podaci o navodnom bijegu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, kako to javno tvrdi aktuelni ministar odbrane BiH. OBA BiH se ograđuje od javno izrečenih stavova ministra Heleza - istakao je Košarac.

On je naglasio da je riječ o neistinitim, netačnim i špekulativnim tvrdnjama ministra Heleza, koji u svom narativu koristi dezinformacije u političke svrhe.

- Plasiranje u javnost netačnih informacija i potpunih neistina može se okarakterisati kao zla namjera ministra Heleza s ciljem urušavanja institucije predsjednika Republike Srpske i diskreditacije Milorada Dodika lično - rekao je Košarac.

On je ocijenio da je krajnje vrijeme da politički zvaničnici i nosioci javnih funkacija preuzmu odgovornost za javno izrečene stavove, posebno kada oni ne odgovaraju činjeničnom stanju i usmjereni su na diskreditaciju drugih ličnosti.

- S obzirom na činjenicu da je ministar Helez u javnost plasirao dezinformacije, od njega očekujem da povuče takve tvrdnje, te da se javno i lično izvini Miloradu Dodiku - poručio je Košarac.