latinica  ћирилица
20/09/2023 |  14:05 ⇒ 16:06 | Autor: Agencije

Kod poslanika Zildžića, uhapšenog u Srbiji, pronađena iskaznica OBA

Kod federalnog poslanika Salka Zildžića pripadnici Granične policije Srbije pronašli su pištolj i iskaznicu Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA), piše Kliks.
Policija Srbije (Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bg) -
Policija Srbije (Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bg)

Počasna iskaznica OBA baca potpuno novo svjetlo na ovaj slučaj i trenutno nije poznato otkud u njegovom posjedu takav dokument, ko mu ga je izdao i zašto s obzirom da se radi o političaru, piše ovaj portal.

Zildžić je uhapšen pri ulasku u Srbiji na Graničnom prelazu Bajina Bašta. On je trenutno u pritvorskoj jedinici u Užicu, a srpski mediji navode da mu je ofređen pritvor do 30 dana.

Srpski mediji pišu da ga je policija lišila slobode prilikom pretresa automobila kojim je putovao, a u kojem se nalazilo vatreno oružje, odnosno pištolj sa punim okvirom municije.Oružje nije prijavio na granici, a nema ni dozvolu za držanje i nošenje vatrenog oružja u Republici Srbiji

Zildžić je za navedeni pištolj imao dozvolu, međutim, prema propisima ga nije mogao unijeti u Srbiju. On je, nezvanično, kazao da je zaboravio da mu je oružje u automobilu.

Ambasador BiH u Beogradu Aleksandar Vranješ jutros je rekao da Ambasada nema zvaničnu informaciju da je u Srbiji priveden federalni poslanik Salko Zildžić (SDA) i da navedeni nije zatražio ni konzularnu pomoć ambasade.

Dnevni avaz je objavio da je Zildžić je navodno u Srbiju krenuo kako bi u zatvoru posjetio bliskog prijatelja, Damira Mehića Bibija, ali ovu informaciji za sada niko nije potvrdio.

Mehić je nedavno uhvaćen na beogradskom aerodromu zbog falsifikovanja dokumenata, a iz BiH je pobjegao od izdržavanja zatvorske kazne od 17 i po godina.