latinica  ћирилица
20/09/2023 |  14:16 ⇒ 17:51 | Autor: SRNA

Pravobranilaštvo Srpske priprema korake u vezi sa Šmitom (VIDEO)

Pravobranilaštvo Republike Srpske sa drugim institucijama aktivno radi na preduzimanju adekvatnih koraka kada je riječ o aktivnostima nelegitimno postavljenog Kristijana Šmita, izjavio je glavni pravobranilac Republike Srpske Milimir Govedarica.
Pravobranilaštvo Republike Srpske - Foto: Screenshot
Pravobranilaštvo Republike SrpskeFoto: Screenshot

Govedarica je za Srnu rekao da takozvani visoki predstavnik, odnosno OHR nastavlja da krši međunarodno pravo, a samim tim i civilizacijsko pravo jer se osporavanjem prava na imovinu osporava i pravo na život.

- Zamislite domaćina koji je sa precima stvarao imovinu. Kada želite da mu uzmete tu imovinu, oduzimate mu i život. Naša javnost treba da shvati da je pokušaj oduzimanja imovine koja pripada Republici Srpskoj, zapravo pokušaj oduzimanja života građanima Srpske - naglasio je Govedarica.

On je rekao da se ne može očekivati od nekoga ko je nezakonito i neustavno postavljen da poštuje Ustav i međunarodno pravo.

- Što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi. Ne možete očekivati od nekoga ko je nezakonito, neustavno i suprotno međunarodnom pravu imenovan da poštuje Ustav i zakon. To je apsurdno i on nikada neće poštovati Ustav ni međunarodno pravo - naveo je Govedarica.

On je naglasio da razgovora o imovini nema i neće biti jer je to pitanje regulisano Ustavom.

- Republika Srpska nastavlja da raspolaže sa svojom imovinom i nastavlja s investicionim projektima i razvojem. Ne možemo dozvoliti da nam se to ospori kao i nadležnosti utvrđene međunarodnim pravom, Ustavom i zakonima - istakao je Govedarica.