latinica  ћирилица
20/09/2023 |  15:20 ⇒ 18:00 | Autor: RTRS

Novi naslovi u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske

Izdavači iz Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Srbije poklonili su više od pet stotina naslova Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske.
Knjige - Foto: RTRS
KnjigeFoto: RTRS

Riječ je o stručnoj literaturi, beletristici, kao i knjigama iz programa školske lektire. Bibliotekari NUB Republike Srpske imali su mogućnost da iz najnovije produkcije izdavačkih kuća izaberu odgovarajuće naslove za bibliotečki fond.

Knjige su poklonili izdavači Begen, Albatros, Partenon, Lento, Agora, Mali princ, Geopoetika, Klio, Akademska knjiga, Evoluta, Arhipelag, Odiseja, Edicija i Buk.

Tim povodom NUB Republike Srpske posjetili su državni sekretar Ministarstva kulture Srbije Miodrag Ivanović, upravnik Narodne biblioteke Srbije Vladimir Pištalo i načelnik Odjeljenja sektora za savremeno stvaralaštvo Ministarstva kulture Srbije Mladen Vesković.

Pored ostalih izdavačkih kuća koje su su uključile u ovu veliku akciju podršku je dala i Izdavačka kuća Partenon na čelu sa Momirom Mitrovićem, nastavljajući dugogodišnju uspješnu saradnju sa NUB Republike Srpske.

Evropski dan jezika biće obilježen 26. septembra 2023. godine u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske.