latinica  ћирилица
20/09/2023 |  16:23 ⇒ 17:45 | Autor: RTRS

Biskup Komarica: Raditi na oživljavanju, jačanju i širenju mira (VIDEO)

U susret Međunarodnom danu mira i tri godine od osnivanja Evropskog centra za mir i saradnju u banjalučkom samostanu "Marija Zvijezda", biskup Franjo Komarica Biskup poručio je da je neophodno raditi na oživljavanju, jačanju i širenju mira u Republici Srpskoj i u BiH.
Banjaluka-biskup Komarica - Foto: SRNA
Banjaluka-biskup KomaricaFoto: SRNA

- Svi koji nam žele dobro pokazali su spremnost da pomognu u izgradnji sigurnije i bolje budućnosti, naročito za mlade generacije. Iza svakog ostaje njegov trag, svijetao ili taman, kao što su i ovi plemeniti ljudi, trapisti, ostavili iza sebe svijetao trag, jer su na ove prostore donijeli evrpsku kulturu i industrijalizaciju - rekao je Komarica.

Nekadašnja predstavnica Evropskog parlamenta i član Upravnog odbora Centra Doris Pak istakla je značaj Centra, jer se u njemu okupljaju mladi iz različitih evropskih zemalja koji razgovaraju o važnim temama, te izrazila podršku ovakvim projektima.

Glavni sekretar Međunarodne panevropske unije Pavo Barišić rekao je da je Centar jedinstven jer se zasniva na tradicionalnim evropskim vrijednostima i ima zadatak da podrži susrete, dijalog u duhu saradnje i osvješćivanja evropskog identiteta.