latinica  ћирилица
20/09/2023 |  17:20 ⇒ 17:29 | Autor: SRNA

Kojić: Šmit došao da ugnjetava Republiku Srpsku i srpski narod

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić rekao je Srni da je Kristijan Šmit očito došao u BiH da ugnjetava Republiku Srpsku i kompletan srpski narod vršeći reviziju istorijskih činjenica.
Milorad Kojić - Foto: RTRS
Milorad KojićFoto: RTRS

- Šmitov osnovni cilj dolaska je ugnjetavanje Republike Srpske i srpskog naroda, što u kontinuitetu pokazuje svojim potezima iako za to nema nikakav legalitet, legitimitet, niti pravo, a to ne može da radi čak da je legalno i legitimno izabran - istakao je Kojić.

On je napomenuo da Šmit, koji je danas nametnuo Izmjene zakona o Memorijalnom centru u Potočarima, uporno pokušava da provodi volju jednog naroda i na taj način vrši reviziju istorijskih činjenica.

- Šmit, očigledno, nametanjem ovakvih spornih odluka traži da se isključivo priča o stradanju Bošnjaka, a nijedna srpska majka niti bilo koja njena suza se ne pominju i očigledno ne znače ništa - naglasio je Kojić.

On je podsjetio da Šmit dolazi iz Njemačke koja je njegovala nacizam, kao i Nezavisna Država Hrvatska četrdesetih godina prošlog vijeka, te da je očigledno da je intencija da srpski narod nestane sa ovih prostora.

Kristijan Šmit nametnuo je izmjene Zakona o Memorijalnom centru u Potočarima kojim je predviđeno formiranje "institut za nauku i obrazovanje", a najavio je i "pravljenje registra ratnih zločinaca i zabranu njihovog imenovanja na funkcije".