latinica  ћирилица
20/09/2023 |  17:41 ⇒ 17:43 | Autor: SRNA

Petković: Istraga mora utvrditi otkud Zildžiću iskaznica OBA

Poslanik Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milan Petković rekao je Srni da istraga mora utvrditi otkud poslaniku SDA u Parlamentu Federacije BiH Salki Zildžiću pištolj i iskaznica Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ BiH i da li je bio saradnik službe.
Milan Petković - Foto: SRNA
Milan PetkovićFoto: SRNA

- Istraga se mora provesti i u OBA kako bi se vidjelo da li su pojedini pripadnici izvršne i zakonodavne vlasti saradnici bezbjednosnih službi što sigurno ne bi bila dobra poruka bilo kome u BiH - rekao je Petković.

On je dodao da se nada da će pravosuđe u BiH ovaj slučaj što prije riješiti, jer je riječ o visoko pozicioniranoj političkoj ličnosti.

- Svako od nas mora da odgovara i u domenu svojih nadležnosti i snosi odgovornost koja mu je zakonom propisana, ali da poštje i moralne postulate koje moraju da ispunjavaju sve ličnosti, a pogotovo političari koji su izabrani na funkcije - napomenuo je Petković.

Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Salko Zildžić uhapšen je prilikom prelaska granice sa Srbijom kada je kod njega pronađen pištolj, za koji je imao dozvolu u BiH, ali ga nije smio unositi u drugu državu, te počasna iskaznica OBA.

Zildžić je uhapšen na graničnom prelazu Bajina Bašta i trenutno je u pritvorskoj jedinici u Užicu, gdje mu je određen jednomjesečni pritvor.