latinica  ћирилица
20/09/2023 |  19:49 ⇒ 21/09/2023 | 10:07 | Autor: RTRS

Cvijanović: U BiH se godinama ne usaglašavaju stavovi (VIDEO)

Govor predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića u Generalnoj skupštini UN nije usaglašen, ali to nije ništa neoubičajeno u BiH, pošto se ovdje godinama ne usaglašavaju stavovi. Ono što se prezentuje vani često izgleda drugačije, rekla je srpski član Predsjedništva Željka Cvijanović u Beogradu.
Željka Cvijanović - Foto: SRNA
Željka CvijanovićFoto: SRNA

- Što se tiče susjeda, ne slažem se. Ne slažem se kad je u pitanju Srbija, jer ne vidim ništa što je problematično, pogotovo kada je u pitanju stav Srbije o BiH - rekla je Cvijanovićeva komentarišući govor Komšića u kojem je optužio Srbiju i Hrvatsku da vrše udar na suverenitet BiH i da im u podjeli BiH pomažu i pojedini članovi međunarodne zajednice.

Cviajnovićeva je istakla da se Srbija pridržava Dejtonskog mirovnog sporazuma i da ne postoji izjava kojom je dovedeno u pitanje bilo šta što se odnosi na BiH.

- Zaista promovišu ono što je predviđeno Ustavom BiH. Јa ne vidim nikakvo miješanje, bilo šta što može da prouzrokuje probleme u BiH. Postoji posebna veza između Republike Srpske i Srbije, te veze su i prijateljske i bratske, kao i saradnja. Isto tako, treba reći da su te veze i pravno utemeljene - dodaje Cvijanovićeva.

Prema tome, ističe Cvijanovićeva, postoji pravna veza, ali sve ono što nadilazi tu pravnu vezu krasi odnos Srpske i Srbije, poput večerašnje manifestacije Dani Srpske u Srbiji.

- Večeras smo ovdje da obilježimo otvaranje ovakve manifestacije, koja je veoma uspješna i koja na jedan simbolički način prikazuje koliko smo bliski jedni drugima - kaže ona.