latinica  ћирилица
20/09/2023 |  20:37 ⇒ 21:51 | Autor: RTRS

Cvijanović: Važno da Srpska i Srbija ostanu stabilne i ojačaju svoju poziciju (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da je, u ovim izazovnim vremenima, važno da Republika Srpska i Srbija ostanu stabilne i ojačaju svoju poziciju, kao i međusobnu saradnju.
Željka Cvijanović - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Željka CvijanovićFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Upravo je jačanje saradnje i snažnije povezivanje naših građana i institucija jedan od glavnih ciljeva manifestacije Dani Srpske u Srbiji koju večeras svečano otvaramo - rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da joj je uvijek zadovoljstvo biti u Beogradu, pogotovo kada je povod značajan i lijep, poput ovog večerašnjeg.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

- Velika mi je čast što prisustvujem svečanom otvaranju tradicionalne manifestacije Dani Srpske u Srbiju, koju naše Predstavništvo u srpskoj prestonici organizuje 11. put. Kao i svake godine, biće to sjajna prilika za promociju Republike Srpske, kao i njenih privrednih, kulturnih, prirodnih, turističkih i svih drugih potencijala - naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da će to biti prilika i da se Republika Srpska predstavi u svom najljepšem svjetlu u 11 gradova širom bratske Srbije.

- Zahvalna sam našim ljudima iz Predstavništva, na čelu sa Mlađenom Cicovićem, na posvećenosti i ogromnom trudu koji svake godine ulažu u realizaciju ovog važnog projekta. Zahvalna sam, svakako, institucijama Srbije, njenim lokalnim zajednicama i svim pojedincima koji učestvuju u ovoj manifestaciji - rekla je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, ova manifestacija predstavlja snažan podstrek dodatnom jačanju nikada boljih i sadržajnijih odnosa između Republike Srpske i Srbije.

- Mi smo veoma ponosni na naše veze sa Srbijom koja je najbolji prijatelj, najvažniji saveznik i najsnažniji oslonac Republici Srpskoj. Ponosni smo na svaki zajednički izgrađen objekat, vrtić, školu, most, bolnicu, dom kulture u gotovo svakoj našoj lokalnoj zajednici. Ponosni smo i na svaki novi kilometar auto-puta, novootvorenu fabriku, kao i na sve uspjehe Srbije, bilo da je riječ o ekonomiji, kulturi ili sportu - naglasila je Cvijanovićeva.