latinica  ћирилица
20/09/2023 |  22:17 ⇒ 22:26 | Autor: RTRS

Građani Srpske kupovaće namirnice po nižim cijenama (VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je Vlada Srpske u junu ove godine pokrenula aktivnost "Kupujmo domaće" u korist proizvođača, distributera, trgovaca i kupaca, a da ovih dana počinje realizacija aktivnosti na osnovu kojih će građani Srpske moći po nižim cijenama da kupuju namirnice.
Prodavnica - Foto: RTRS
ProdavnicaFoto: RTRS

Premijer Srpske je istakao da rast potrošačke korpe prati i rast plata.

- Republika Srpksa prvi put, i to u mandatu ove vlade, iskoristila je pravo zakonske interventne nabavke, pa je tako obezbijedila ulje, brašno, konzerve i druge osnovne životne namirnice, koje se plasiraju u crvene krstove širom Srpske. Tu se ne prave ograničenja, već ko god ima potrebu, za nekim proizvodom, ima puno pravo da isti i dobije - objašnjava Višković.

Istakao je da će Vlada u narednim danima ponovo izdati nalog mlinarima da počnu proizvoditi brašno, na čijim pakovanjima je, kako navodi, naznačeno obilježje Vlade Srpske, da ne bi dolazilo do zloupotrebe.

- Kada je riječ o cijenama namirnica u trgovačkim lancima, prema kontrolama inspekcije, nema kršenja uredbi o marži - rekao je Višković.